De Tsjechoslowaakse wolfhond

Vorige week had ik een geweldige leuke en gave fotoshoot met een Tsjechoslowaakse wolfhond Santho.

Ik was al een tijdje op zoek naar een wolfhond. Ik had een idee in mijn hoofd en tja die moet dan ook echt uitgewerkt worden. De foto die ik in mijn hoofd had was een ontspannen en donkere sfeer. En het moest net lijken alsof de wolfhond er helemaal alleen liep in het bos. En aardig gelukt vind ik zelf.

De houding die Santho hierboven had was voor mij perfect, deze had ik in mijn hoofd maar dit is alleen mogelijk wanneer de hond niet gespannen en allert is. Ik vind dit de typische wolf loopje, alsof hij er aan komt sluipen.

Santho mocht tijdens de fotowandeling loslopen, zo kon hij heerlijk doen wat hij leuk vond. Lekker rond rennen en snuffelen. En dit levert mij heerlijke ontspannen plaatjes op. En dit vind ik in mijn werk ontzettend belangrijk.

Dit was een magisch plekje, het was bewolkt en het licht was er prachtig. Natuurlijk zit er een Photoshop sausje overheen, dit geeft de foto net iets extra’s. Maar de basis was al prachtig.

En natuurlijk moet er ook een actiefoto bij zitten, wat een lekker moppie is het toch. Nadat hij op mij af rende kreeg ik uiteraard elke keer een lik en liefdes beetjes. 

Wil jij nu ook mooie foto’s van je hond?

Neem dan vrijblijvend contact me mij op.

En je hond hoeft niet te luisteren, zitten of liggen als dit niet mogelijk is. Er zijn altijd genoeg fotogenieke spontane momenten.

Make your memories last forever!

Leave a Comment